Vanliga frågor om digital närvaro

Skaffa datadriven insikt? SEO? SEA? Mycket att hålla reda på. Här svarar jag på de vanligaste frågorna om digital närvaro och några begrepp som dyker upp i samband med att man skaffar datadriven insikt genom digitala metoder.

Vad är SEO?

Sökordsoptimering. Är du inte ensam om det du gör så kommer du alltid jämföras med dina konkurrenterna och Google är den platsen där du jämför som mest. Det gäller att hamna högt upp med rätt rubrik, metataggar och paragrafer och sedan innehåll på din webbsida för att locka och behålla dina besökare.

Hur lång tid tar det att skapa en webbsida?

Det beror på kunden! Jag tar inte mindre betalt bara för att det tar en vecka och inte heller mer om det tar ett år. Vill du ha en webbsida med snabba ryck så ska du få det. Ge mig en vecka och Google ytterligare två så är du med i loopen sen.

Behöver man en webbsida längre?

Ja. För att vara kontaktbara behöver du antingen sociala medier eller en hemsida/app. Med en hemsida kan du följa dina kunder och med lite smarta knep får du så pass bra data att du skapar dig insikter för att anpassa dig till dina kunder. Det finns exempel på företag som ställt om hela sin försäljning utifrån kundernas beteende på webbplatsen.

Vad menas med datadriven insikt?

Med digitala metoder kan du på ett medvetet och strukturerat sätt samla in data från dina kunder. Datadriven insikt och analys ger dig möjligheten att vässa din verksamhet ytterligare. Det här är ingen gissningslek – skaffa datadriven insikt!

Hur samlar man in data?

Data samlas in med hjälp av spårningskoder på din webbsida. Även med hjälp av bra UX och kontaktformulär med uppföljning.

Vad är SEA?

Betald sökmotorsannonsering. Här blir det riktigt kul. Genom noggrann analys av din bransch sökord kan du fånga många klick på Google in till din sajt. Där har du skapat en landningssida anpassat till sökordet för att konvertera besökaren till ett telefonsamtal, köp eller kanske en startad prenumeration.

Är det någon skillnad på webbsida och hemsida?

Nej, kärt barn har många namn! Webbsajt är ett annat ord jag inte använt i texten fören nu. Faktum är att google indexerar all min text och om jag använder alla namn på en webbsajt är chansen större att någon hamnar här, bland mina frågor och svar.

Skaffa datadriven insikt!

Firmans jobbarkompisar